top of page

SKINBOOSTER BEHANDELINGEN

Een Skinbooster behandeling doelt op het verbeteren van de huidkwaliteit. Met behulp van hyaluronzuur of calcium-hydroxylapatiet wordt de huid steviger en elastischer waardoor ook fijne rimpellijntjes verminderen.

SKINBOOSTER :   HYALURONZUUR

Met toenemende leeftijd zal door de afnemende hoeveelheid hyaluronzuur in de huid, de stevigheid en elasticiteit afnemen. Door middel van injecties hyaluronzuur zal de huid water vasthouden wat een zogenaamd bio-stimulerend effect heeft. Het zet bepaalde cellen aan tot productie van elastine en collageen, wat de huid de nodige stevigheid biedt.

Profhilo (gestabiliseerd hyaluronzuur)

Door injectie van een grotere hoeveelheid hyaluronzuur wordt de huid steviger en elastischer door verhoogde aanmaak van elastine en collageen. Geschikt voor het gezicht en de hals.

Start met 2 behandelingen met 1 maand tussenpauze, daarna herhalingsbehandeling na 6 tot 7 maanden.

2 behandelingen met elk 2 mL         550,-

Herhalingsbehandeling                         290,-

Stylage Hydro (non-crosslinked hyaluronzuur)

Injectie van een kleinere hoeveelheid hyaluronzuur voor kleinere gebieden en lokale behandeling. Geschikt voor harmonica lijntjes en andere lokale behandelingen.

Herhalingsbehandeling na 4 tot 6 maanden.

1 behandeling met 0,8 mL                   210,-

1 behandeling met 2x0,8 mL             390,-

SKINBOOSTER :   CALCIUM-HYDROXYLAPATIET

Door middel van injecties calcium-hydroxylapatiet wordt ook de aanmaak van elastine en collageen gestimuleerd. Veelal worden gezicht, hals, handen en decolleté met een skinbooster behandeld.

Radiesse (Calcium-hydroxylapatiet)

Door injectie van calcium-hydroxylapatiet deeltjes wordt de huid steviger en elastischer door een verhoogde aanmaak van elastine en collageen.

Start met 1 behandeling, indien nodig een 2e behandeling na 2 tot 3 maanden, daarna herhalingsbehandeling na 12 tot 18 maanden.

1 behandeling met 1,5 mL Radiesse       390,-

1 behandeling met 3 mL Radiesse          750,-

Naarmate we ouder worden, neemt de aanmaak van belangrijke stoffen in de huid, waaronder hyaluronzuur (samen met collageen en elastine), af. Als gevolg hiervan verliest onze huid volume, hydratatie en stevigheid.

Hyaluronzuur bevindt zich op veel plekken in het lichaam, maar 50% ervan bevindt zich in de huid tussen de cellen. In de huid heeft hyaluronzuur verschillende effecten, zo is het bijvoorbeeld behulpzaam bij het helen van wondjes. De hydratatie van de huid is in belangrijke mate afhankelijk van het aan HA-gebonden water in de huid en opperhuid. De meest dramatische verandering die wordt waargenomen in een verouderde huid is het verdwijnen van hyaluronzuur uit de opperhuid. Daarmee verliest de huid het belangrijkste molecuul dat verantwoordelijk is voor het binden en vasthouden van water, wat resulteert in verlies van huidvocht. Dit loopt parallel met het gestage verlies van collageen. Alle bovengenoemde leeftijdsgerelateerde verschijnselen dragen bij aan de uitdroging, verlies aan elasticiteit die kenmerkend zijn voor de verouderde huid.

 

Collageen is een eiwit dat dient als een van de belangrijkste bouwstenen voor o.a. de huid en geeft het structuur en STEVIGHEID. Collageen zorgt ervoor dat de huid niet verslapt. Net zoals bij elastine het geval is produceert het lichaam minder collageen naarmate men ouder wordt, en wordt bestaand collageen sneller afgebroken. Vrouwen ervaren een significante vermindering van de collageenproductie na de menopauze. Het is normaal dat iedereen na de leeftijd van 60 jaar een afname van de collageenproductie ervaart.

Elastine is een eiwit dat elasticiteit en VEERKRACHT geeft aan bindweefsels. Elastine is vele malen flexibeler dan collageen en geeft de huid rek en veerkracht. Naast collageen is elastine de belangrijkste eiwitcomponent van de huid. In de loop van de tijd raakt telkens meer elastine beschadigd en neemt de aanmaak van elastine af. Daarbij kunnen leefstijlfactoren zoals roken, luchtvervuiling of langdurige blootstelling aan de zon of luchtvervuiling, dit natuurlijke proces versnellen.

Biostimulatie: CaHA-biostimulatoren (Radiesse) bevatten gespecialiseerde calciummicrosferen die fungeren als een steiger of ‘landingsplek’ voor uw fibroblasten. De fibroblastfunctie is geoptimaliseerd en ze zijn perfect klaar om collageenvezels te produceren. Na verloop van tijd vult het geregenereerde collageen rimpels, plooien en holle gebieden op, wat resulteert in een jeugdiger en verjongd uiterlijk. Fibroblasten stimuleren ook de productie van hyaluronzuur, dat de huid hydrateert en voller maakt.

De gepatenteerde technologie van Profhilo® maakt gebruik van een zeer stabiele vorm van hyaluronzuur, waardoor het ongeveer 28 dagen in de huid blijft zitten. Gedurende deze tijd vindt de stimulatie van 4 verschillende soorten collageen (I, III, IV en VII) en elastine plaats door hyaluronzuur met langzame afgifte.

Misschien heeft u nog een vraag die hierboven nog niet is beantwoord - maak dan gerust een afspraak voor een gratis consult, dan zal de arts uw vraag beantwoorden en toelichten zodat u goed geïnformeerd een behandeling kan ondergaan.

bottom of page