top of page

FILLER BEHANDELINGEN

Beauty woman face healthy clean natural

Voor het verzachten van diepe rimpels en plooien, het herstellen van volumeverlies door veroudering of het accentueren van gezichtscontouren bieden fillers een effectieve, tijdelijke en veilige oplossing. Veel voorkomende filler behandelingen zijn die van de lippen, kaken, neus-lippen plooien, marionetlijnen en de liquid facelift (deze laatste ook in combinatie met botox). Door het gebruik van de beste injectiematerialen en fillers die zowel hyaluronzuur als een verdovingsmiddel bevatten optimaliseren we de veiligheid en het behandelcomfort tijdens de fillerbehandelingen.

Injecteerbaar hyaluronzuur (HA) is een tijdelijke huidvuller. Hyaluronzuur wordt van nature door het hele lichaam aangetroffen, met de hoogste concentraties in de gewrichten, ogen en huid. In de huid trekt hyaluronzuur water aan, waardoor de huid beter gehydrateerd raakt. Naarmate we ouder worden, beginnen het vet, de spieren, de botten en de huid in ons gezicht dunner te worden. Dit volumeverlies leidt tot een verzonken of slapper uiterlijk van het gezicht, fijne lijntjes, rimpels, plooien en dunne lippen. Injecteerbaar hyaluronzuur wordt gebruikt om fijne lijntjes, rimpels en gezichtsplooien te verzachten en om structuur, contour en volume in het gezicht en de lippen te creëren. De effecten van injecteerbaar hyaluronzuur zijn onmiddellijk zichtbaar en houden afhankelijk van het type filler ca. 6-9 maanden aan.

Wat is filler?

Wat is 

Injecteerbaar hyaluronzuur (HA) is een  tijdelijke huidvuller. Hyaluronzuur wordt van nature door het hele lichaam aangetroffen, met de hoogste concentraties in de gewrichten, ogen en huid. In de huid trekt hyaluronzuur water aan, waardoor de huid beter gehydrateerd raakt. Naarmate we ouder worden, beginnen het vet, de spieren, de botten en de huid in ons gezicht dunner te worden. Dit volumeverlies leidt tot een verzonken of slapper uiterlijk van het gezicht, fijne lijntjes, rimpels, plooien en dunne lippen. Injecteerbare HA wordt gebruikt om fijne lijntjes, rimpels en gezichtsplooien te verminderen en om structuur, kader en volume in het gezicht en de lippen te creëren. De effecten van injecteerbaar hyaluronzuur zijn onmiddellijk zichtbaar.

Wat gebeurt er als ik een filler krijg?

De procedure varieert afhankelijk van het type filler, het te behandelen gebied en de gebruikte techniek. De meeste fillerbehandelingen duren tussen de 15 en 30 minuten en vereisen slechts één kliniekbezoek. Over het algemeen is geen verdoving nodig voorafgaand aan de procedure. Een uitzondering hierop is de fillerbehandeling van de lip(pen).

Een rimpelinjectie met hyaluronzuur duurt 30 tot 60 minuten, afhankelijk van de omvang. Het behandelingsproces kan variëren afhankelijk van het type rimpels dat moet worden behandeld en de gekozen injectietechnieken. Afhankelijk van het gewenste resultaat wordt het hyaluronzuur in de bovenste, middelste of onderhuidse huid ingebracht of direct op het bot geplaatst. Ook de injectietechnieken zijn gevarieerd qua hoeveelheid en vorm: de filler kan druppelsgewijs of over een groot oppervlak worden geïnjecteerd, in strengen of zelfs in waaiervorm. Afhankelijk van de consistentie en hoeveelheid vulmateriaal kunnen zeer fijne naalden of stompe canules worden gebruikt.

 

Zal ik er natuurlijk uitzien?

Om natuurlijk ogende resultaten te krijgen, moet de persoon die de filler injecteert expertise hebben in het plaatsen van de filler.

Uw resultaten zullen er natuurlijker uitzien met een conservatieve aanpak.

Direct na afloop van de behandeling is het eerste resultaat direct zichtbaar; echter een goede beoordeling is pas goed mogelijk 1-2 weken na de behandeling als er geen zwelling meer is en de filler vocht heeft opgenomen. Het is soms raadzaam om de rimpelbehandeling met fillers geleidelijk uit te voeren. Tussen elke behandelafspraak zitten 2 tot 4 weken. De verandering naar een jonger, frisser uiterlijk vindt geleidelijk plaats en blijft dan voor anderen onopvallend.

 

Wat zijn de adviezen na een fillerbehandeling?

Al na enkele uren kan de patiënt de dagelijkse activiteiten hervatten. Roodheid en kleine blauwe plekken op de injectieplaatsen kunnen na korte tijd gemakkelijk met make-up worden bedekt.

  • Drink voldoende water na de behandeling (gedurende ca. 2 weken om het resultaat te ondersteunen (hyaluronzuur bindt het water)

  • Koel indien nodig de behandelde plekken met speciale koelpads meerdere keren gedurende ca. 10 minuten (neem daarna een langere pauze!). Zorg ervoor dat ze niet te koud zijn (leg ze niet in de vriezer!)

  • Als er oneffenheden in het behandelgebied ontstaan, voer dan na minimaal 2 dagen (!) lichte massages uit (laat uw arts u de techniek uitleggen en demonstreren)

  • Beoefen gedurende ca. 24 uur geen sport

  • Drink geen alcohol op de dag van de behandeling

  • Vermijd sauna, zonnebanken en zonnebaden gedurende ongeveer een aantal dagen

  • Gezichtsbehandelingen: onderga pas gezichtsmassages of andere gezichtsbehandelingen minimaal 2 weken na de fillerbehandeling

 

Misschien staat de vraag die u heeft hier niet tussen - maak dan gerust een afspraak voor een gratis consult, dan zal de arts uw vraag beantwoorden en toelichten zodat u goed geïnformeerd een behandeling kan ondergaan.

bottom of page